ua en ru

Системні ризики в разі банкрутства Греції надзвичайно високі, - В. Шойбле

Реструктуризація приховує в собі великі ризики. Може так трапитись, що до сплати тут же будуть пред'явлені всі кредити відразу, вважає міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле, передає РБК daily з посиланням на Handelsblatt.

"Вихід будь-якої країни з євро пов'язаний з великими системними ризиками і, як наслідок, викликав би сильні хвилювання на фінансових ринках. Може статися так, що до сплати тут же будуть пред'явлені всі кредити відразу. Уявіть собі тоді наслідки для платоспроможності Греції. Крім того, невпевненість пояснюється і відсутністю досвіду: раніше жоден з членів валютного союзу не оголошував себе банкрутом. Це зовсім інше становище у порівнянні з тим, що, наприклад, в кінці 90-х років мало місце в Аргентині", - сказав В.Шойбле.

За словами В. Шойбле, наслідки дефолту Греції можуть виявитися більшою катастрофою ніж крах інвестбанку Lehman Brothers.

"Чи буде це так насправді, не знає ніхто. Але в тому, що системні ризики в разі банкрутства Греції надзвичайно високі, ніхто з економістів не сумнівається" - зазначив він.