ua en ru

В системі управління державою пора навести лад, - Яценюк

В системі управління державою пора навести лад, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк (yatsenyuk.org.ua)

Яценюк розповів про основу демократичної держави

В системі управління державою пора навести лад. Про це заявив лідер партії "Народний фронт", екс-прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час урочистого засідання Кабінету міністрів, присвяченого 100-річчю уряду України, повідомляє прес-служба "Народного фронту".

"Настав час навести лад в системі управління державою. Дво- чи тривладдя в країні призводить до безвладдя і до безвідповідальності. Зміни до чинної української Конституції – невідкладні", - зазначив Яценюк.

Він підкреслив, що Кабмін є вищим органом виконавчої влади в країні, а прем'єр-міністр - вища посадова особа виконавчої гілки влади. Яценюк зазначив, що уряд має нести всю повноту відповідальності перед українським народом і мати відповідні права для того, щоб реалізовувати державну політику: "Міністри - це політичні фігури, які мають підтримку парламенту і які можуть реалізувати власну програму реформ".

Яценюк переконаний, що Україні необхідна зміна системи адміністративного управління, "яка би передбачала відновлення балансу влад в країні, формування інституту президента як національного арбітра, який знаходиться над процесом".

"Виконавча гілка влади – це Кабінет міністрів. Законодавча гілка влади – це Верховна рада України. І судова гілка влади, яку ми щойно почали реформувати через зміни до Конституції і обрання нового складу Верховного суду України як найвищої судової інстанції країни. Це і є основа демократичної держави", - заявив Яценюк.