ua en ru

Сирійські війська зайняли форпост ІД, ліквідовано 650 бойовиків, - РФ

Сирійські війська зайняли форпост ІД, ліквідовано 650 бойовиків, - РФ Фото: сирійське місто Тадеф

Урядові війська за підтримки авіації РФ звільнили від терористів місто Тадеф

Урядові сили в Сирії захопили «найбільш укріплений форпост» терористичного угруповання «Ісламська держава» на підступах до міста Ель-Баб. Як повідомили в Міністерстві оборони Росії, знищено понад 650 бойовиків, передає ТАСС.

Зазначено, що 11 лютого в ході наступу на північному сході провінції Алеппо урядові війська Сирії, підтримувані російською авіацією, звільнили від терористів ІД населений пункт Тадеф.

За даними відомства, Тадеф є «найбільш укріпленим форпостом бойовиків на підступах до міста Ель-Баб». Слідом за його звільненням сирійські війська вийшли на узгоджену з Туреччиною лінію розмежування.

Як підкреслило оборонне відомство, урядові сили знищили понад 650 бойовиків, два танки і чотири бойові машини, а також 18 автомобілів підвищеної прохідності з важким озброєнням на них.

Крім того, повідомляється про взяття під контроль дороги в напрямку міста Ракка. По ній бойовики здійснювали постачання озброєнням і боєприпасами формувань ІДІЛ в Ель-Бабі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що збройні сили Туреччини за добу ліквідували 43 бойовика "Ісламської держави" на півночі Сирії.