ua en ru

Сирійські військові провели бомбардування недалеко від Дамаска

Сирійські військові провели бомбардування недалеко від Дамаска

Башар аль-Асад прискорив спробу повернути решту анклави

Сирійські урядові війська почали операцію проти бойовиків терористичної угруповання ДАИШ ("Ісламська держава", ІГ, ИГИЛ) на південь від Дамаска, передає Reuters.

Сирійська армія бомбардувала джихадистів в районі за межами зони урядового контролю недалеко від Дамаска, так як президент Башар аль-Асад прискорив спробу повернути решту анклавов.

Зокрема, повідомляється, авіаудари і артилерійські обстріли позицій ІГ в районах палестинського табору "Ярмук", південних передмістях сирійської столиці Хаджар аль-Асвад і Таданум почалися 19 квітня.

Згідно з даними сирійського державного інформагентства SANA нанесені удари і по позиціях терористичної угруповання "Джебхат Фатх аш-Шам", колишній "Джебхат ан-Нусри".

За даними сирійських військових, в анклаві ІГ (організація, заборонена в Росії - ред.) знаходиться близько 1200 бойовиків, а також близько 20 000 мирних жителів. Масовані удари по густонаселному району можуть спричинити за собою загибель мирного населення.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Держдепартамент США заявив, що влада Росії і Сирії перешкоджають приїзду експертів Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХО) в сирійське місто Дума, де сталася хімічна атака з боку уряду Башара Асада.