ua en ru

Сирійські повстанці евакуюються зі ще одного району поблизу Дамаска

Сирійські повстанці евакуюються зі ще одного району поблизу Дамаска Фото: Сирія (who.int)

Опозиційні сили Сирії погодилися залишити район Каламун в обмін на гарантії безпеки

В Сирії опозиційні сили погодилися залишити три населених пункти в районі Каламун, що розташований на схід від Дамаска. Про це в повідомили сирійські державні ЗМІ, передає DW.

Представник одного з угруповань, які воюють проти президента Сирії Башара Асада розповів, що повстанці погодилися залишити цей район в обмін на гарантії безпеки після посилення бомбардувань та обстрілів з боку російський військ, що підтримують Асада.

У сирійському уряді повідомили, що очікують, що 21 квітня з цього району вивезуть 3,2 тисячі "бойовиків та членів їхніх родин", а загалом евакуація повстанців триватиме три дні.

Зазначається, що після завершення евакуації три населених пункти району - Ер-Рухайба, Джейруд і Ен-Насирія - перейдуть під контроль урядових сил, супротивників Асада та їхні родини мають доправити в провінцію Ідліб та місто Джараблус.

Нагадаємо, місія з встановлення фактів міжнародної Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) відвідала одне з місць у сирійському місті Дума для збору зразків для аналізу у зв'язку з інформацією про застосування хімічної зброї 7 квітня 2018 року.