ua en ru

Сирійські хакери зламали домен Twitter і сайт The New York Times

Хакери "Сирійської електронної армії" оголосили про злом домену мікроблогів Twitter. Кіберзлочинцям вдалося поміняти деяку інформацію про адміністратора реєстратора. В інтернет-компанії побічно підтвердили цю інформацію.

В офіційному повідомленні на сайті Twitter говориться, що у провайдера виникли проблеми, які призвели до неполадок з відображенням фотографій. Однак адміністраторам вдалося оперативно відновити вихідну запис домена.

Це не єдина новина з мережевих фронтів. Напередодні сайт газети The New York Times вдруге за місяць піддався інтернет-атаці, в результаті чого користувачі не змогли потрапити на сторінку видання. Відповідальність за напад взяла на себе "Сирійська електронна армія", раніше зламала сторінки агентств Associated Press і Agence France-Presse.

Зазначимо, що в попередніх атаках The New York Times звинувачувала китайських хакерів.

По всій видимості, приводом до останніх інтернет-атакам послужила інформаційна кампанія, присвячена можливому застосуванню сирійськими урядовими військами хімічної зброї. Захід використовує ці звинувачення на адресу Дамаска з метою підготовки військової операції, яка може початися вже 29 серпня.