ua en ru

Сирійська опозиція відмовилася від участі в переговорах до припинення вогню

Національна коаліція сирійської опозиції, підтримувана Заходом, заявила, що не візьме участі в міжнародній конференції, запланованої Росією і США, поки офіційний Дамаск продовжує кровопролиття на території Сирії, передає Associated Press.

"Міжнародна конференція з політичного врегулювання ситуації в Сирії не має сенсу в світлі триваючого на території країни кровопролиття", - сказав представник Національної коаліції сирійської опозиції Кхалід Салех.

Ця заява була зроблена за підсумками переговорів опозиційних сил у Стамбулі, де протягом тижня учасники опозиції намагалися прийти до єдиної думки з питання участі в мирній конференції, яка відбудеться в наступному місяці в Женеві.

Нагадаємо, напередодні представники Національної коаліції сирійської опозиції в якості умов участі у міжнародній конференції з Сирії назвали відставку президента Башара Асада і ряду вищих армійських офіцерів, а також підготовку детального графіка мирного врегулювання в Сирії. Умови, висунуті Національної коаліцією сирійської опозиції, були розцінені російською стороною як нездійсненні.

Читайте також: Сирія отримала першу партію російських ракетних установок С-300