ua en ru

У Сирії та Іраку з квітня майже удвічі зросла кількість цивільних жертв ударів коаліції

У Сирії та Іраку з квітня майже удвічі зросла кількість цивільних жертв ударів коаліції Фото: війна в Сирії (rfsmediaoffice.com)

За три роки в Сирії та Іраку від ударів коаліції загинули більше 600 мирних жителів

В Сирії та Іраку з квітня 2017 року майже удвічі зросла кількість жертв авіаударів коаліції серед мирних жителів. Про це йдеться у доповіді міжнародної коаліції, яку очолюють США.

За даними останнього звіту, за три роки операцій міжнародної коаліції в Сирії та Іраку в ході авіаударів загинули не менше 624 мирних жителів, проте військові будуть вивчати ще понад 400 випадків. У квітні коаліція повідомляла про 352 жертви серед мирних жителів.

Також повідомляється, що в червні коаліція вивчила 132 повідомлення про жертви, проте з них 121 визнані недостовірними. Всього за три роки дій міжнародної коаліції в Сирії та Іраку надійшло 1101 повідомлення про можливі жертви, з них визнали достовірними 151.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Сирії в результаті авіаудару коаліції загинуло 60 мирних жителів. За даними урядових ЗМІ, авіація завдала нових ударів по районах Аль-Кашма, Аш-Швед, Ад-Двейр і Аль-Ашара на сході провінції Дейр-ез-Зор.