ua en ru

Сили спецоперацій України можуть увійти до спецпідрозділу НАТО у 2020 році

Сили спецоперацій України можуть увійти до спецпідрозділу НАТО у 2020 році Фото: військовий представник України при НАТО, генерал-лейтенант Володимир Аскаров (facebook.com/Iryna.Friz)

Представники Альянсу також зазначають прогрес у розвику Сил спецоперацій

У 2020 році Сили спеціальних операцій Збройних сил України (ССпО ЗСУ) можуть увійти до Сил швидкого реагування Північноатлантичного Альянсу (НАТО). Про це повідомив військовий представник України при НАТО, генерал-лейтенант Володимир Аскаров, передає голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем комітету парламенту з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз у Facebook.

"Представники Альянсу також зазначають прогрес у розвитку ССпО ЗСУ. Маю надію, що ми збережемо темпи розвитку, що дозволить за 2 роки інтегрувати цей рід сил до оперативних сил Альянсу", - сказав Аскаров.

Нагадаємо, генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу (НАТО) Йенс Столтенберг заявив про міцне партнерство з Україною під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Брюсселі, 24 листопада 2017 року. "Альянс залишається разом з Україною і наше партнерство є надійним і міцним", - скзав Столтенберг.