ua en ru

Сили АТО взяли під контроль 2/3 Іловайська, - "Донбас"

Сили антитерористичної операції взяли під контроль дві третини м. Іловайськ Донецької області.

Сили антитерористичної операції взяли під контроль дві третини м. Іловайськ Донецької області. Про це у своєму Facebook написав командир добровольчого батальйону "Донбас" Семен Семенченко.

"Ми в Іловайські. Вчора батальйон "Донбас", окрема рота батальйону "Дніпро", 2-й взвод батальйону "Азов" вели важкі бої на підступах до міста. Зустрівши запеклий опір, несучи втрати, "Дніпро" і "Азов" закріпилися на підступах до міста. Свою справу зробили на відмінно. Ударні частини батальйону "Донбас", змітаючи блокпости терористів, увійшли в місто з декількох напрямків, і до 19:00 взяли під контроль східну частину міста", - написав Семенченко.

За його словами, щоб закріпити успіх, було прийнято рішення організувати нічну зачистку, під час якої було знищено 3 блокпоста і 4 вогневі точки бойовиків.

"Також було блоковано рух колони, яка повинна була прийти на допомогу терористам. До 5 ранку під контролем було близько 2/3 міста, місто повністю оточений. Просимо мешканців не виходити з укриттів, спробуємо закінчити швидше", - додав командир "Донбасу".

За словами Семенченко, потер серед бійців батальйону "Донбас" немає.

У той же час радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк. у своєму Facebook написав, близько 2:00 вівторка написав, що в Іловайські піднято Державний прапор України.

"Частина міста наша. Хоча вся територія ще остаточно не звільнена, але крок за кроком... Російські терористичні війська чинять запеклий опір. Бій триває. Батальйони МВС "Донбас" і "Дніпро", спільно з силами АТО тиснуть і продовжують рішучий наступ на бойовиків", - написав Шкіряк.

Нагадаємо, ввечері 18 серпня батальйон "Донбас" увійшов в місто Іловайськ Донецької області.