ua en ru

Сили АТО мають намір забезпечувати припинення вогню навколо "гуманітарного коридору" з Луганська щодня з 10:00 до 16:00

Війська оперативного командування "Південь" у складі сил антитерористичної операції на Донбасі мають намір забезпечити "зелений коридор" для виходу мирного населення з Луганська, припиняючи вогонь щодня з 10:00 до 16:00.

Війська оперативного командування "Південь" у складі сил антитерористичної операції на Донбасі мають намір забезпечити "зелений коридор" для виходу мирного населення з Луганська, припиняючи вогонь щодня з 10:00 до 16:00. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО.

"Гуманітарний коридор" організований за напрямом по вул. Радянській, вул. 16-а лінія, вул. Фрунзе, вул. Шевченка, далі по шосе Луганськ-Щастя через населений пункт Металіст. "Вогонь на відстані 200 метрів праворуч і ліворуч від вказаного коридору припинений з 10:00 до 16:00 щоденно", - йдеться в повідомленні.

Пункт збору і перевірки, так званий фільтраційний пункт, організований на території військової частини Державної служби з надзвичайних ситуацій України в м. Щастя.

"Мета фільтраційного пункту не допустити проникнення з територій Луганської області диверсійно-розвідувальних груп і лідерів терористичних угруповань на іншу територію України під виглядом біженців. Також у пункті збору і перевірки біженцям буде надана медична та гуманітарна допомога", - наголошується в повідомленні.

Розпізнавальним знаком для цивільного населення пропонується мати біле полотнище для груп людей і широку білу пов'язку для кожного громадянина або провідного колони і замикаючого. З собою бажаючим покинути Луганськ дозволено брати особисті речі. Вивезення вогнепальної і холодної зброї заборонено.

Нагадаємо, за даними штабу АТО, 30 липня гуманітарним коридором з Луганська скористалися 98 жителів обласного центру, було пропущено 36 машин.