ua en ru

Сил АТО під Новоазовськом обстріляли з "Граду" снарядами з невідомою сльозогінною речовиною, - РНБО

Сили антитерористичної операції (АТО) в районі Новоазовська обстріляли з ПЗРК "Град" снарядами з невідомою сльозогінною речовиною.

Сили антитерористичної операції (АТО) в районі Новоазовська обстріляли з ПЗРК "Град" снарядами з невідомою сльозогінною речовиною. Про це сьогодні на брифінгу заявив речник інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки та оборони України Андрій Лисенко.

"26 та 27 серпня позиції сил АТО в районі Новоазовська були обстріляні з установок залпового вогню "Град". Помічено, що під час вибухів їх снарядів виділялася невідома речовина, яка викликала сльозогінність. За попереднім аналізом, це може бути наслідком згоряння застарілого твердого ракетного палива, яке використовується у 220 мм реактивних некерованих снарядах", - заявив Лисенко.

Він зазначив, що за наявним маркуванням встановлено, що вказані снаряди - це 9 М 27, які перебувають на озброєнні Збройних сил Росії.

"Це додатково підтверджується даними класифікатора головного ракетно-артилерійського управління Міністерства оборони РФ", - зазначив він.