ua en ru

Сі Цзіньпін і Путін стурбовані запуском ракети Північною Кореєю

Сі Цзіньпін і Путін стурбовані запуском ракети Північною Кореєю Фото: Сі Цзіньпін і Путін обговорили дії КНДР

Лідери КНР і РФ "досить детально" поговорили про ситуацію на Корейському півострові

Глава Китаю Сі Цзіньпін і президент Росії Володимир Путін стурбовані ситуацією навколо Північної Кореї, яка запустила чергову ракету в ніч на 14 травня 2017 року. Про це після зустрічі лідерів двох держав заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, передає "РИА Новости".

За словами речника російського президента, лідери КНР і РФ поговорили про ситуацію на Корейському півострові "досить детально".

"Була висловлена ​​обопільна стурбованість тим, як розвивається ця ситуація і як зростає напруженість", - сказав Пєсков.

Він розповів, що лідери обговорили, в тому числі, проведене Північною Кореєю останнє ракетне випробування.

Водночас, відповідаючи на питання журналістів, наскільки близько пуск ракети відбувся до російського кордону, Пєсков рекомендував дізнатися це у Міноборони РФ.

Нагадаємо, КНДР у ніч на 14 травня провела запуск ракети неподалік від свого західного узбережжя. Влада Японії заявила, що дальність польоту ракети склала 800 км, час - 30 хвилин. Вона впала у воду поза межами виключної економічної зони Японії, за 400 км на схід від Корейського півострова.

Своєю чергою Білий дім заявив, що ракета впала у безпосередній близькості до Росії. За окремими даними, це сталося за 60 миль (96,5 км) від Владивостока.