ua en ru

У Штутгарті суд постановив заборонити автомобілі з дизельними двигунами

У Штутгарті суд постановив заборонити автомобілі з дизельними двигунами Фото: заправка паливом (Pixabey)

До 2018 року в Штутгарті повинні заборонити проїзд автомобілів з дизельними двигунами

Адміністративний суд Штутгарту (Німеччина) постановив заборонити в місті проїзд автомобілів з дизельними двигунами. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Зазначено, що таким чином суд задовольнив позов німецької екологічної організації Deutsche Umwelthilfe (DUH) до уряду землі Баден-Вюртемберг. На думку екологів, недостатні кроки по реалізації плану по чистоті повітря.

Так, згідно з рішенням суду, до 1 січня 2018 року повинен бути прийнятий заборона проїзду вулицями Штутгарта автомобілів, оснащених дизельними двигунами, які не відповідають щонайменше, екологічному стандарту "Євро-5".

Також зазначено, що рішення суду ще можуть оскаржити. У Міністерстві транспорту землі Баден-Вюртемберг відзначили, що вивчать рішення суду і поки відмовилися від коментарів щодо подальших кроків.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що уряд Великобританії до 2040 року планує заборонити продаж дизельних і бензинових авто. Відзначено, що через кілька десятиліть у Британії можна буде купити виключно електромобіль. Уряд країни пішов на такий крок заради поліпшення якості повітря.