ua en ru

Штурм парламенту в Кишиневі: фото, відео

Штурм парламенту в Кишиневі: фото, відео Фото: протести в Кишиневі (publika.md)

Протестуючі проти призначення прем'єр-міністра штурмували будівлю парламенту в Кишиневі

Штурм парламенту у Молдові почали вчора, 20 січня, протестуючі проти призначення на посаду прем'єр-міністра Павла Філіпа. Повідомлялося, що учасники акції протесту оточили будівлю парламенту і увірвалися всередину.

"Лідер опозиції Андрій Настазе закликав не входити в будівлю. Натовп послухала. Всередині парламенту спецназ. Протестувальники б'ються з поліцією всередині. Поліція застосовує кийки і газ. Поліцейських випускали. Але знімали з них шоломи і відбирали щити", - повідомив в Facebook журналіст видання Newsmaker Володимир Соловйов.

Пізніше повідомлялося, що протестуючі звільнили будівлю парламенту, влада країни запропонували представникам опозиції на переговори. Під час штурму парламенту в Молдові постраждали 15 людей.

У той же час, президент Молдови Микола Тімофті підписав указ про затвердження члени Демпартії Павла Філіпа главою уряду.

Крім того, платформа "Гідність і Правда", яка була організатором протестів під парламентом Молдови, закликала громадян сьогодні відновити акцію.

Нагадаємо, що в жовтні 2015 року парламент Молдови оголосив вотум недовіри уряду Валерія Стрільця, який було сформовано 30 липня 2015 року. Після цього, виконуючим обов'язки прем'єр-міністра був призначений ліберал Георгій Брег. 15 січня 2016 року президент Молдови Микола Тімофті призначив демократа Павла Філіпа кандидатом у прем'єр-міністри країни, який надалі отримав вотум довіри парламенту.

Фото: Publika, Sputnik, Newsmaker