ua en ru

Шахтер - Феєнорд: анонс матчу

Шахтер - Феєнорд: анонс матчу Фото: "Шахтар" - "Феєнорд" (shakhtar.com)

Готуємося до матчу четвертого туру групового етапу Ліги чемпіонів

Донецький "Шахтар" у Харкові приймає голландський "Феєнорд" в рамках четвертого туру групового етапу Ліги чемпіонів. Онлайн-трансляція поєдинку розпочнеться на РБК-Україна о 21:45, а дивитися матч можна на телеканалах ТРК "Україна" і "Футбол 2". На думку букмекерів, у даному поєдинку перевага на боці донецької команди.

1 листопада 21:45
Харків, стадіон "Металіст"

Сьогодні "Шахтар" може гарантувати собі євровесну. У разі будь-якої перемоги донецький клуб стане недосяжним для нідерландців і вже гарантовано не опуститься нижче третього рядка, яка дає право навесні зіграти в плей-офф Ліги Європи.

Матч обслуговуватиме грецька бригада арбітрів на чолі з Тасосом Сідіропулосом. Асистенти - Поліхроніс Костарас і Лазарос Дімітріадіс, додаткові асистенти - Хараламбос Калогеропулос і Александрос Аретопулос. Четвертий рефері - Даміанос Ефтіміадіс.

Цікаво, що Сідіропулос вже був головним арбітром матчів за участю "Шахтаря". У сезоні 2015/16 "гірники" в матчі проти "Мальме" програли з рахунком 1: 0. А в сезоні 2013/14 "Шахтар" не зміг перемогти "Атлетик" в Лізі чемпіонів, а потім не зміг подолати "Вікторію" вже в плей-офф Ліги Європи. У тих матчах арбітром також був Тасос Сідіропулос.

Головний тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека: "Ми дуже поважаємо" Фейеноорд "і прекрасно знаємо всі найсильніші сторони цієї команди. Ми розглядаємо" Фейеноорд "не по результатам, а по тому, що вони демонструють на полі. У перші кілька хвилин нашого першого поєдинку вони створили нам багато проблем. Ми очікуємо складну гру проти чудової команди".

Головний тренер "Фейєноорда" Джованні ван Бронкхорст: "Не дивлячись на те що ми програли кілька останніх матчів і не перемогли на вихідних "Роду", у нас хороше психологічний стан. Гравці розуміють, що потрібно добре попрацювати, щоб виграти завтра. Буде важка гра з "Шахтарем", але ми повинні спробувати домогтися позитивного результату, щоб сподіватися на вихід в наступний раунд або хоча б в Лігу Європи".

Орієнтовні склади:

"Шахтар": Пятов - Бутко, Ордець, Хочолава, Ісмаїлі - Степаненко, Фред, Марлос, Тайсон, Бернард - Феррейра
Не зіграють: Ракицький (дискваліфікація), Малишев (коліно), Кривцов (коліно), Срна

"Фейеноорд": Джонс - Ньівкооп, ван Беек, Сен-Жюст, Хапс - Ель-Ахмаді, Тоорнстра, Вілена - Бергхейс, Йоргенсен, Боетьюс
Не зіграють: Боттегін (коліно), ван дер Хейден (литковий м'яз)
Під питанням: Тапіа (розтягнення задньої поверхні стегна), ван Беек (стегно), Нелом (коліно)

Нагадаємо, УЄФА оштрафував донецький "Шахтар" за поведінку фанатів під час матчу 1 туру групового етапу Ліги чемпіонів проти "Наполі".