ua en ru

Сестра Савченко розповіла, як Надія потрапила в РФ

Сестра Савченко розповіла, як Надія потрапила в РФ Фото: Віра Савченко розповіла, як Надія потрапила в Москву

За словами Віри, депутат Надія Савченко змогла перетнути кордон з Росією тільки з другої спроби

Сестра народного депутата Надії Савченко Віра розповіла, як Надія змогла потрапити до Москви. Про це Віра Савченко розповіла ТСН.

За її словами, Надія змогла перетнути кордон з Росією тільки з другої спроби.

Спочатку народний депутат полетіла в Мінськ. Там її чекав помічник російського адвоката Іллі Новікова, який на власному авто повинен був відвезти Надію в Москву.

Однак, на кордоні з Росією машину зупинили і затримали на 2 години. Після очікування, розповідає Віра, до Надії підійшов військовий високого чину, який заявив, що через кордон таким шляхом Савченко не проїде і, якщо хоче до Москви, то повинна летіти на літаку.

Після чого нардеп без супроводжуючих вилетіла вранці 26 жовтня з Мінська в столицю РФ.

За словами Віри Савченко, Надія не збирається затримуватися в Москві і планує повернутися до Києва вже сьогодні ввечері. Також Віра повідомила, що поруч з Надією перебуває український консул.

Головною причиною, поїздки Надії Савченко, за словами її сестри, стала заява Карпюка про те, що він не збирається йти етапом. За словами нардепа, вона це сама пережила, тому розуміє всю складність становища ув'язнених.

Сьогодні, 26 жовтня, у Верховному суді Росії заслухають апеляцію на вирок засудженим українцям Станіславу Кліху і Миколі Карпюку. Адвокати затриманих заявили, що на справедливе правосуддя не розраховують, а відразу після рішення Верховного Суду перейдуть до безпосереднього оскарження рішення суду.

Нагадаємо, Савченко записала відеозвернення по приїзду в Москву..