ua en ru

Сергій Тігіпко: Якщо не зменшувати дефіцит бюджету, то Україні "прямий шлях до Греції"

Якщо не зменшувати дефіцит бюджету, то Україна "прямий шлях до Греції". Таку думку висловив віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, передає кореспондент РБК-Україна.
"У нас є два ключових питання, які потребують дотацій з державного бюджету більше за все ... якщо ми не вирішимо ці питання, то що залишається? Ми кожен раз будемо в борг брати кошти з державного бюджету, будемо фінансувати Пенсійний фонд, і будемо фінансувати "Нафтогаз"... Тобто, як тільки погана ситуація в "Нафтогазі", як тільки погана ситуація в Пенсійному фонді - країна відразу це відчуває ... і ми збільшуємо дефіцит бюджету: у 2009 р. - 15%, в 2010 р. - 7 , 5% дефіцит бюджету, на цей рік поставили (зменшення до) 3,5% дефіциту бюджету. Якщо ми не будемо цього проводити - прямий шлях до Греції. Зараз там мільйони людей страйкують. Але перед цим що робили уряду? Всі хотіли бути добрими", - заявив Тігіпко.
Нагадаємо, раніше міністри фінансів єврозони відклали надання Греції траншу в розмірі 12 млрд євро до липня.
При цьому, за заявами найбільших рейтингових агентств, навіть добровільне продовження терміну обігу держоблігацій країни буде вважатися дефолтом.