ua en ru

Сенцов і Савченко є в списках по обміну затриманими, - Наливайченко

Громадяни України режисер Олег Сенцов та льотчиця Надія Савченко є в списках затриманих, обмін який передбачений в рамках мінських домовленостей.

Громадяни України режисер Олег Сенцов та льотчиця Надія Савченко є в списках затриманих, обмін який передбачений в рамках мінських домовленостей. Про це заявив перед початком засідання Кабінету міністрів України голова СБУ Валентин Наливайченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Савченко, Микола Карпюк, всі наші громадяни. Ми підходимо саме так. Вони є в списках громадян України, які мають бути повернуті як ті, що були викрадені або незаконно утримувані або переслідувані", - заявив Наливайченко.

Нагадаємо, 5 вересня 2014 р. в Мінську тристороння контактна група Україна-Росія-ОБСЄ підписала з лідерами так званих "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" протокол про припинення вогню з 18:00 того ж дня. Протокол містить 12 пунктів. Один із пунктів передбачає звільнення сторонами конфлікту всіх затриманих осіб іншої сторони.