ua en ru

Сенат Польщі: будівництво "Північного потоку-2" можуть зупинити тільки США

Сенат Польщі: будівництво "Північного потоку-2" можуть зупинити тільки США Фото: Адам Белян (wikimedia.org)

Польща і країни Східної Європи можуть в цьому питанні розраховувати тільки на Вашингтон

Тільки санкції Сполучених Штатів Америки (США) можуть зупинити будівництво газопроводу "Північний потік-2". Про це заявив віце-спікер Сенату Польщі Адам Білян, передає "Радіо Польща".

Як зазначає Білян, Польща і країни Східної Європи можуть в цьому питанні розраховувати тільки на Вашингтон.

"Останнім варіантом є американські санкції. Я не думаю, що Данія зможе чинити опір величезному тиску Німеччини довше декількох місяців. Насправді, остаточне рішення буде за американською владою. Прошу звернути увагу на те, як багато санкцій адміністрація Дональда Трампа ввела проти Росії протягом півтора років. Здається, у США не було такого рішучого щодо президента Росії з часів Рональда Рейгана", - вважає Білян.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві закордонних справ України повідомили, що очікують відмову Російської Федерації від будівництва "Північного потоку-2".

Раніше РБК-Україна повідомляло, що голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв під час конференції YES заявив, що після запуску російського газопроводу "Північний потік-2" Україна втратить 3 млрд доларів, які щорічно отримує від транзиту газу через територію України.

Нагадаємо, шведські політики виступили проти "Північного потоку-2".

Раніше РБК-Україна повідомляло, що у Фінляндії почали укладання труб для "Північного потоку-2".

До цього стало відомо, що "Газпром" починає будівництво морської частини газопроводу "Північний потік-2".