ua en ru

Секретні документи про прохід британського корабля біля окупованого Криму знайшли серед вулиці

Секретні документи про прохід британського корабля біля окупованого Криму знайшли серед вулиці Фото: в Британії знайшли секретні документи про прохід корабля (GettyImages)
Автор: РБК-Украина

Документи секретного міністерства оборони, що містять подробиці про HMS Defender та британських військових, були знайдені на автобусній зупинці в Кенті. В одному наборі документів обговорюється ймовірна реакція Росії на прохід корабля через українські води біля узбережжя Криму в середу.

Також у документах деталізують плани можливої ​​військової присутності Великобританії в Афганістані після закінчення там операції НАТО під керівництвом США.

Уряд заявив, що розпочато розслідування.

Представник Міністерства оборони заявив, що працівник повідомив про втрату конфіденційних захисних документів, додавши: "Було б недоречним коментувати далі".

Документи, загалом майже 50 сторінок, були знайдені в купі за автобусною зупинкою в Кенті рано вранці у вівторок.

У середу понад 20 російських літаків і два кораблі берегової охорони супроводжували британський військовий корабель Defender після того, як він зайшов нібито в "російські територіальні води" біля окупованого Криму.

Міністерство оборони Росії заявляло, що патрульний корабель зробив попереджувальні постріли, а літак скинув бомби на шляху есмінця, але уряд Великобританії спростував цю заяву.

Більш того, прем'єр Британії Борис Джонсон підкреслив, що есмінець був задіяний у навчаннях "Сі Бриз", проходив міжнародно визнаним маршрутом і не заходив в російські води, оскільки Крим є суверенною територією України.