ua en ru

Сьогодні Росія заборонила ввезення української аграрної продукції, - Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що сьогодні Росія заборонила ввезення української аграрної продукції на свою територію.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що сьогодні Росія заборонила ввезення української аграрної продукції на свою територію. Про це Яценюк заявив на засіданні Кабінету міністрів, передає прес-служба Яценюка.

"Газова агресія, економічний тиск, адже сьогодні Росія заборонила ввезення української аграрної продукції на територію Росії, фінансовий тиск. І основне - зрив будь-якого мирного процесу", - перерахував Яценюк звинувачення на адресу РФ.

При цьому Яценюк не уточнив, заборона на яку саме сільгосппродукцію введений.

Нагадаємо, Росія з 16 червня ввела заборону ввезення картоплі з України.

"У зв'язку з неодноразовими випадками виявлення карантинного для Російської Федерації об'єкта золотистої картопляної нематоди Globodera rostochiensis (Woll) Behrens, в цілях забезпечення фітосанітарної безпеки території Російської Федерації, відповідно до пункту 1 статті VII Міжнародної конвенції з карантину та захисту рослин (Рим. 1951, в редакції 1997 р.) Россільгоспнаглядом з 16 червня 2014 року вводяться тимчасові обмеження на ввезення картоплі продовольчої (код ТН ЗЕД ТЗ 070190) з України в Російську Федерацію", - йдеться в повідомленні прес-служби Россільгоспнагляду..