ua en ru

Сьогодні останній день подання фізособами-підприємцями декларації про майновий стан і доходи

Фізичні особи - підприємці (ФОП) за результатами календарного року протягом 40 календарних днів після закінчення року, тобто не пізніше 11 лютого 2013 р., подають декларацію про майновий стан і доходи. Про це нагадує Міністерство доходів та зборів України.

Декларація подається до органу державної податкової служби за місцем своєї податкової адреси.
У декларації зазначається сума отриманих доходів від провадження господарської діяльності та сума податків, що підлягає сплаті до бюджету або поверненню.

Фізособи - підприємці самостійно здійснюють розрахунок податкових зобов'язань та зазначають авансові платежі на 2013 р. з податку на доходи фізичних осіб.

У разі отримання інших доходів, ніж від провадження підприємницької діяльності, у межах обраних видів діяльності, необхідно зазначити у декларації поряд з доходами від підприємницької діяльності інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи, які оподатковуються за загальними правилами встановленими для платників податку - фізичних осіб.

Нагадаємо, указом Президента України №726/2012 від 24 грудня 2012 р. утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України (ДПСУ) та Державної митної служби України, поклавши на утворене міністерство, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Читайте також: Мін'юст пропонує запровадити реєстрацію юридичних та фізосіб-підприємців за допомогою інтернет-порталу