ua en ru

Рахункова палата заявила про недосконалість системи організації літнього відпочинку дітей

За результатами аудиту ефективності використання бюджетних коштів на літнє оздоровлення та відпочинок дітей колегія Рахункової палати зробила висновок, що впродовж останніх двох років має місце негативна тенденція до зменшення кількості оздоровлених дітей та погіршення якості оздоровчих послуг, незважаючи на те, що відповідний напрям визначений державою серед соціальних пріоритетів. Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати.

Це спричинено відсутністю цілісної системи організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей, єдиного органу, який би забезпечив комплексне вирішення цих питань, а також організаційними прорахунками і неефективним управлінням учасниками оздоровчого процесу виділеними на цю мету бюджетними коштами, передає прес-служба.

Влітку 2010 року оздоровлено лише 39,7% від загальної кількості дітей шкільного віку, хоча Державною програмою економічного і соціального розвитку України на 2010 рік передбачалось забезпечити послугами з оздоровлення та відпочинку близько 50% школярів. У 2011 році оздоровлено 42,5%. дітей шкільного віку.

На тлі зменшення загальної кількості оздоровлених дітей стійко зростає кількість школярів, оздоровлених у таборах з денним перебуванням (у 2010 році - 69,7%, у 2011 році - 72,3%). Тобто поступово відбувається трансформація послуг із більш якісних - оздоровчих, на менш затратні - з відпочинку у пришкільних таборах, зазначає прес-служба.

Нагадаємо, раніше Рахункова палата заявила, що Кабмін у 2011 р. перерозподілив 2,4 млрд грн з недотриманням Бюджетного кодексу.