ua en ru

Рахункова палата: У 2011 р. з 556,7 млн грн, направлених на розвиток садівництва та виноградарства, було використано лише 55%

Із 556,7 млн грн, які у 2011 році було передбачено в державному бюджеті на розвиток садівництва та виноградарства, на зазначені цілі в цілому по Україні спрямовано лише 306,6 млн грн (55%), тобто 250,1 млн грн (45%) не використані. Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати.

"Попри те, що господарства Одеської та Херсонської областей забезпечують потребу своїх регіонів у продукції садівництва і виноградарства лише на 30%, планові показники паспорта бюджетної програми із закладання садів не виконані в 2011 році на площі 695,3 га, виноградників - на площі 1 тис. 110,3 га. При цьому імпорт фруктів і винограду в 2011 році перевищив експорт у зазначених областях у декілька разів. Таким чином, споживчий кошик населення щодо продукції садівництва та виноградарства, а також її вартість є імпортозалежними", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Там також говориться: "Державна підтримка сільгоспвиробників в Україні у 2011 році здійснювалась за відсутності державної цільової програми і відповідних регіональних програм та дієвого контролю за використанням цих коштів державного бюджету".

Нагадаємо, раніше Рахункова палата заявила, що МОЗ не приділяє належної уваги запровадженню інновацій в галузі медицини.