ua en ru

Рахункову палату України втретє переобрано зовнішнім аудитором ОБСЄ

У Відні на засіданні Постійної ради Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) 1 березня 56 країн-членів цієї організації прийняли рішення продовжити ще на рік термін виконання Рахунковою палатою України повноважень зовнішнього аудитора. Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати України.

Виконуючи протягом терміну повноваження зовнішнього аудитора ОБСЄ, за звітний період Рахункова палата України вдосконалила фінансовий менеджмент організації, зокрема щодо управління та використання залишків нерозподілених коштів минулих періодів, посилила контроль та відповідальність за створенням боргових зобов'язань. Крім того, аудитори Рахункової палати здійснюють моніторинг переходу ОБСЄ від стандартів бухгалтерського обліку ООН (UNSAS) до міжнародних стандартів бухгалтерського обліку в публічному секторі (IPSAS), йдеться в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, Рахункову палату України було обрано зовнішнім аудитором ОБСЄ 30 квітня 2009 р. терміном на один рік з правом переобрання ще на два роки.