ua en ru

Рахункова палата: Одеська і Миколаївська обл. використали у 2011 р. з порушенням законодавства 26,8 млн грн субвенції

Одеська і Миколаївська області використали у 2011 р. з порушенням чинного законодавства 26,8 млн грн коштів субвенції. Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати.

Крім того, неефективно використано областями 3,2 млн грн, повернено до державного бюджету 1,4 млн грн.
Колегія Рахункової палати констатувала, що надання і використання субвенції дало можливість обласним держадміністраціям вирішити окремі проблемні питання щодо розвитку Одеської та Миколаївської областей. Разом з тим відповідні ресурси не були заплановані та спрямовані на розбудову галузей, визначених державними і регіональними стратегіями як "точки росту" даних регіонів. Зокрема, на модернізацію підприємств морського господарства та машинобудування, експортоорієнтованого суднобудування та суміжних галузей, високопродуктивних аграрних виробництв, транспортної інфраструктури.

На кошти субвенції у зазначених регіонах було завершено будівництво та реконструкцію низки шкіл, дошкільних навчальних закладів, газових і водопровідних мереж. Проте переліки об'єктів, що фінансуються за рахунок субвенції, складалися у деяких випадках без належно оформленої проектно-кошторисної документації, державної експертизи проектів, дозволів на виконання робіт.

Внаслідок допущених недоліків і неякісного виконання робіт деякі навіть введені в експлуатацію об'єкти інфраструктури не працювали.

Нагадаємо, раніше Рахункова палата повідомляла, що регіональні органи влади неефективно використовували 2 млрд грн субвенції на будівництво та ремонт доріг.