ua en ru

СБУ затримала жителя Дніпропетровська, що вербував бойовиків для ДНР через соцмережі

Служба безпеки України викрила і затримала жителя Дніпропетровська, який пропагував сепаратизм, сприяв бойовикам так званих ДНР і ЛНР, вербуючи в їх ряди через соціальні мережі.

Служба безпеки України викрила і затримала жителя Дніпропетровська, який пропагував сепаратизм, сприяв бойовикам так званих ДНР і ЛНР, вербуючи в їх ряди через соціальні мережі. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

"Встановлено, що в липні ц.р. 33-річний житель Дніпропетровська виїхав до тимчасово анексованої території АР Крим, де був завербований представниками російських спецслужб. Від ФСБ він отримав першочергове завдання - долучитися до діяльності "ДНР" і "ЛНР" і готувати диверсії в регіоні", - йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, затриманий мав поширювати матеріали, що містять публічні заклики до порушення територіальної цілісності України, за що йому обіцяли платити 1 тис. дол. щомісяця.

"Після повернення в Дніпропетровськ він почав підпільну діяльність по створенню злочинної групи через соціальні мережі він підбирав місцевих жителів у якості так званих "ополченців", які в подальшому повинні були брати участь у збройних нападах на підрозділи Нацгвардії та ЗС України", - повідомляє СБУ.

В квартирі у жителя Дніпропетровська було вилучено дві гранати і виявлено комп'ютерну техніку, яку зловмисник використовував для антиукраїнської пропаганди і велику кількість примірників газети "Новоросія".

Триває досудове розслідування в рамках кримінального провадження, розпочатого за ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ст.258 (терористичний акт) КК України. Громадянину України повідомлено про підозру у вчиненні злочину, його взяли під варту.

Нагадаємо, в Маріуполі СБУ затримала групу терористів ДНР, причетних до загибелі українських військових.