ua en ru

СБУ затримала в Херсонській обл. двох озброєних терористів ДНР

Служба безпеки України затримала в Херсонській області двох громадян України двох учасників терористичної організації "Донецька народна республіка".

Служба безпеки України затримала в Херсонській області двох громадян України двох учасників терористичної організації "Донецька народна республіка". Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Як повідомляється, жителі Миколаївської та Донецької областей направлялися на позашляховику в м. Миколаїв.

"На одному з постів ДАІ, на вимогу правоохоронців, автотранспорт був зупинений для проведення перевірки. Відразу було встановлено, що автомобіль знаходився у розшуку. Співробітники СБУ спільно з працівниками ДАІ виявили в машині і вилучили два автомати АКМ, 15 магазинів, велику кількість патронів, штик-ніж, дві військові форми без розпізнавальних знаків, військові фляги, дві маски-"балаклави", бінокль, знеболюючі медикаменти. Також виявлені карти території Росії і східної України з позначками біля р. Новоазовськ Донецької області", - йдеться в повідомленні.

В ході подальших оперативно-слідчих дій СБУ встановила, що затримані громадяни з позивними "Лисий" і "Маклан" у складі незаконного збройного формування активно сприяли окупації території АР Крим. "Після цього приєдналися до терористичної організації "ДНР" і тривалий час базувалися в захопленій терористами будівлі міськради р. Слов'янськ" - додали в СБУ.

Обом затриманим повідомлено про підозру у ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України, їм обрано запобіжний захід - арешт.

Триває досудове слідство.