ua en ru

СБУ затримала в Харкові двох спільників терористів

Співробітники Служби безпеки України затримала у Харкові двох спільників терористів. Про це повідомив у своєму Facebook радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

За словами Лубківського, в зв'язку з терактами СБУ проводить зачистку міста і регіону від диверсантів і терористів.

"Зокрема, контррозвідкою СБУ попереджено скоєння нових злочинів затриманим в Харківській області громадянином "К" 1971 р., який здійснював пошук об'єктів для здійснення диверсій і терористичних актів, а також збирав і передавав за завданням бойовиків в штаб т. н. "ДНР" інформацію щодо руху і складу військових залізничних ешелонів, що прибували і пересувалися по території Куп'янського та Борівського районів Харківської області", - повідомив він.

Радник голови СБУ зазначив, що у затриманого вилучені гранати РГД-5, осколкові боєприпаси для підствольних гранатометів.

"Безпосередньо в Харкові нашими контррозвідниками затриманий громадянин "А", який за завданням ФСБ збирав секретну інформацію про особовий склад і місцях дислокації підрозділів "Харків-1" та "Харків-2", задіяних в АТО. Зрадник, якому інкримінується ст. 111 КК України, затримано під час передачі секретної інформації", - уточнив Лубківський.

Діями обох затриманих, за його словами, керувало одне і те ж обличчя з Бєлгорода (РФ).

СБУ затримала в Харкові двох спільників терористів

(фото: facebook.com/markian.lubkivskyi)

Нагадаємо, в результаті теракту в Харкові 22 лютого загинули 4 людини.