ua en ru

СБУ затримала свого співробітника за підозрою в роботі на російські спецслужби

СБУ затримала свого співробітника за підозрою в роботі на російські спецслужби Фото: СБУ (RFE/RL, Inc.)

Співробітника викрито на передачу інформації російським спецслужбам

Служба безпеки України (СБУ) затримала свого співробітника за підозрою в роботі на спецслужби Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба СБУ в Facebook.

"Співробітники Управління внутрішньої безпеки СБУ викрили старшого консультанта-експерта одного з центральних підрозділів СБУ на співпраці зі спецслужбами РФ", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, оперативники СБУ встановили, що підполковник передавав службову інформацію представникам країни-агресора. Він також надавав спецслужбам РФ допомогу в проведенні розвідувально-підривної діяльності на шкоду національній безпеці України.

Так, під час обшуків за місцями постійного та тимчасового проживання зловмисника співробітники СБУ виявили ноутбуки та планшети з доказами листування і передачі інформації спецслужбам РФ.

Наголошується, що також вилучено пістолет ТТ, 2 гранати Ф-1 і більше 700 патронів різного калібру. В рамках відкритого кримінального провадження, тривають невідкладні слідчі дії.

#СБУ викрила власного співробітника на співпраці з російськими спецслужбами Співробітники Управління внутрішньої безпек...

Опубліковано Служба безпеки України 21 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ оголосила про підозру затриманому чиновнику Кабінету міністрів України Станіславу Єжову, підозрюваному у роботі на спецслужби РФ.