ua en ru

СБУ затримала двох громадян РФ, які планували брати участь у заходах екстремістського характеру

Служба безпеки України 8 травня затримала двох громадян Російської Федерації в Луганській області, які планували брати участь у заходах екстремістського характеру.

Служба безпеки України 8 травня затримала двох громадян Російської Федерації в Луганській області, які планували брати участь у заходах екстремістського характеру. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"При спробі незаконного перетину державного кордону поза пунктом пропуску в Луганській області співробітниками СБУ та Державної прикордонної служби затримано двох громадян РФ, які за завданням російських спецслужб повинні були прийняти участь у заходах екстремістського характеру", - йдеться в повідомленні.

За свідченням одного із затриманих, перед від'їздом в Україну він отримав інструктаж і завдання від співробітника ФСБ РФ, який надав сприяння у перетині державного кордону.

"Завданням було намічено участь в акціях "Народного ополчення Донбасу" і збір розвідувальної інформації про соціально-політичної ситуації в регіоні", - додали в прес-службі.