ua en ru

СБУ затримала диверсанта, який намагався вночі підірвати залізничний міст під Харковом

СБУ затримала диверсанта, який намагався вночі підірвати залізничний міст під Харковом Фото: диверсант планував підірвати залізничні колії в Харківській області

Диверсант був затриманий під час мінування мосту

Служба безпеки України (СБУ) в ніч з 3 на 4 червня затримала диверсанта, який намагався підірвати залізничний міст в Куп'янському районі Харківської області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Диверсант, 38-річний місцевий житель, діяв за прямою вказівкою терористів т. зв. "ЛНР". Він повинен був підірвати поїзд, яким перевозили українську військову техніку в район проведення антитерористичної операції", - йдеться в повідомленні.

СБУ затримала диверсанта, який намагався вночі підірвати залізничний міст під Харковом

(СБУ задержала диверсанта во время минирования моста в Харьковской области. Фото - пресс-служба СБУ)

Зловмисник також зізнався, що підбирав і вербував громадян для організації та здійснення диверсій і терактів на території Харківської області.

Співробітники СБУ затримали диверсанта під час мінування залізничного мосту на ділянці руху "Куп'янськ-Святогірськ". Правоохоронці вилучили у нього протитанкову міну ТМ-62, яка повинна була бути приведена в дію дистанційно за допомогою мобільного телефону.

За даним фактом слідчими Управління СБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, сьогодні вночі стався вибух на залізниці в Одеській області, в результаті якого з рейок зійшли три вагони вантажного потяга.