ua en ru

СБУ виявила конвертаційний центр з оборотом 100 млн грн

СБУ виявила конвертаційний центр з оборотом 100 млн грн Ілюстративне фото (oda.zt.gov.ua)

Під час слідчий дій правоохоронці вилучили бухгалтерські документи, банківську документацію і комп'ютерну техніку

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили та припинили діяльність міжрегіонального конвертаційного центру з обігом у понад 100 млн гривень. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що група місцевих жителів, які діяли в Одеській області і в столичному регіоні, надавала підприємствам реального сектору економіки "послуги" з мінімізації податкового навантаження та переведення безготівкових коштів у готівку.

""Відмивання" грошей здійснювалося через низку підприємств з ознаками фіктивності. Зловмисники використовували реквізити підставних фірм для здійснення безтоварних фінансово-господарських операцій. Після надходження на рахунки підконтрольних структур грошей за нібито надані товари і послуги, кошти незаконно яка переводить в готівку і повертали замовникам", - йдеться в повідомленні.

Крім того, було встановлено, що в період 2018-2019 років через конвертаційний центр пройшло більше 100 млн. гривень.

"Під час санкціонованих слідчих дій учасників "конверта" правоохоронці вилучили бухгалтерські документи та чорнові записи, які підтверджують протиправну діяльність групи, банківську документацію, електронні носії інформації та комп'ютерну техніку", - йдеться в повідомленні.

В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 209 Кримінального Кодексу України тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що співробітники СБУ виявили в Києві конвертаційний центр з оборотом 700 млн грн. Оперативники спецслужби задокументували, що організатори центру зареєстрували ряд підприємств для надання послуг з формування податкового кредиту з ПДВ та переведення безготівкових коштів у готівку.

Крім того, в травні у Львівській області правоохоронці припинили діяльність конвертаційного центру з щомісячним оборотом 500 млн гривень.