ua en ru

СБУ в Донецькій області затримала трьох громадян України за пособництво терористам ДНР

Контррозвідка СБУ в рамках антитерористичної операції затримала трьох громадян України, які надавали сприяння представникам терористичної організації "ДНР".

Контррозвідка СБУ в рамках антитерористичної операції затримала трьох громадян України, які надавали сприяння представникам терористичної організації "ДНР". Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Встановлено, що мешканець м. Гірник був завербований бойовиком так званої "ДНР" на прізвисько "Дід". Пособник збирав інформацію про пересування, дислокацію і технічні характеристики підрозділів української армії, що беруть участь в АТО. Під виглядом мирного жителя інформатор навідувався до інженерних оборонних споруд українських військових, визначав їх координати, спостерігав за рухом особового складу, а отримані розвіддані передавав терористам.

Інший затриманий, житель Дружківки, зі зброєю в руках чергував на одному з блокпостів свого міста, перевіряв документи у водіїв транспортних засобів, виявляючи серед них проукраїнськи налаштованих громадян.

Ще одного пособника терористів затримали на звільненій українській території. Він активно підтримував незаконні збройні формування "ДНР" в соціальних мережах, створював антиукраїнські спільноти в Інтернеті, через які розповсюджував матеріали із закликами приєднуватися до терористів.

Зараз матеріали стосовно затриманих направлені до слідчих органів СБУ. Тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, в Луганській обл. СБУ затримала екс-співробітника ДержНС за пособництво тероризму.