ua en ru

СБУ викрила спробу переправлення прихильників ІДІЛ до Європи

СБУ викрила спробу переправлення прихильників ІДІЛ до Європи Фото: ІДІЛ

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії

У Харкові Служба безпеки України (СБУ) викрила спробу переправлення прихильників міжнародної терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) з території Сирійської арабської республіки транзитом через Україну до країн Західної Європи. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Організатором нелегального переміщення був громадянин однієї з сусідніх країн, який перебуває в Україні незаконно та підозрюється правоохоронцями у можливій причетності до терористичної діяльності. На одній з квартир у спальному районі Харкова зловмисник під прикриттям релігійної діяльності приймав прихильників ІД та мав намір переправити їх до Європи", - йдеться у повідомленні.


Також зазначається, що під час обшуку на квартирі співробітники спецслужби виявили організатора каналу та ще двох осіб, підготовлених до подальшого нелегального переправлення.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Іраку в результаті терористичної атаки на групу уболівальників футбольного клубу "Реал Мадрид" загинуло щонайменше 12 осіб, 8 отримали поранення.