ua en ru

СБУ викрила канал контрабанди марихуани до РФ

СБУ викрила канал контрабанди марихуани до РФ Фото: Фото: СБУ (РБК-Україна)

Наразі затримано двох учасників наркобізнесу

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили канал контрабанди марихуани до Російської Федерації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України перекрили контрабандний канал поставок елітної марихуани до Росії. Правоохоронці встановили, що наркоділки на замовлення російських клієнтів вирощували канабіс на "плантаціях" у Мелітопольському районі Запорізької області", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, до РФ наркотичну речовину відвозили кур’єри залізничним транспортом, оплата за товар надходила організаторам на банківські картки.

Правоохоронці затримали одного з учасників банди у поїзді Харків-Москва, у зловмисника вилучили 10 пакунків канабісу вагою 7 кг, який спільник-провідник приховав у технічних нішах вагона.

У ході обшуку вдома у організатора наркобізнесу у Броварському районі Київської області правоохоронці виявили ще 10 кг наркотиків. Крім того, у Запоріжській області правоохоронці ліквідували плантацію марихуани та нарколабораторію.

"За попередніми оцінками, вартість вилучених наркотиків на "чорному ринку" становити понад 2,5 млн гривень. Двом затриманим зловмисникам оголошено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 305 та ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ викрила канал контрабанди психотропів.