ua en ru

СБУ викрила факт незаконного заволодіння землями держпорту "Чорноморськ"

СБУ викрила факт незаконного заволодіння землями держпорту "Чорноморськ" Фото: СБУ

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії

Співробітники Служби безпеки України викрили факт незаконного заволодіння землями державного підприємства "Морський торговельний порт "Чорноморськ". Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Як зазначається, зловмисники законно орендували невелику ділянку на території порту, де за "сприяння" керівництва почали будівництво комплексу з перевалки зерна, при цьому протиправно вийшли за орендовані межі аж на три гектари, які знаходились у користуванні порту.

"Ділки демонтували виробничі потужності держпідприємства з обслуговування вантажів, чим позбавили його можливості здійснювати діяльність та сплачувати платежі до бюджету. За оцінкою експертів, вартість протиправно відчуженої землі становить майже 4 мільйони доларів", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що у ході досудового розслідування посадовці під виглядом захисту "іноземних інвестицій" блокували роботу контролюючих органів з перевірки незаконного будівництва на території порту.

Правоохоронці встановили, що реальними власниками зареєстрованої в Європі комерційної структури є громадяни Росії та Грузії.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частинами 1, 3 статті 197-1 і частиною 2 статті 364-1 Кримінального кодексу України, двом керівникам комерційної структури оголошено про підозру у скоєнні злочину.

"Бізнесмени уникають будь-яких контактів зі слідством та переховуються від правосуддя. За інформацією спецслужби, через європейський офіс ділки організували оборудки з мінімізації платежів до українського бюджету та виводили частину прибутку у "тінь". Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії", - йдеться у повідомлення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Харківській області СБУ затримала банду викрадачів людей.