ua en ru

СБУ викрила екс-депутата Одеської міськради на фінансуванні тероризму на Донбасі

СБУ викрила екс-депутата Одеської міськради на фінансуванні тероризму на Донбасі Фото: СБУ (RFE/RL, Inc.)

Екс-депутат діяв спільно з менеджментом одеської будівельної компанії

Служба безпеки України (СБУ) викрила колишнього депутата Одеської міської ради та забудовника на фінансуванні тероризму на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Співробітники СБУ викрили факти фінансування екс-депутат Одеської міськради спільно з менеджментом будівельної компанії незаконних бойовиків ДНР і ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, правоохоронці встановили, що один з крупних одеських забудовників частина проданої нерухомості не відображає у фінансовій документації та отримує готівкою. Яка, потім, передавалась одному з екс-депутатів міськради Одеси, який має "інтереси" в будівельному бізнесі.

Співробітники спецслужби задокументували, що депутат, який оголошений в міжнародний розшук, ховається на території Росії і направляє відсоток від суми на фінансування незаконних збройних формувань терористичних організацій на Донбасі.

Для отримання додаткових доказів фінансування тероризму в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України, відбуваються обшуки в офісних приміщеннях будівельної компанії і місцях проживання фігурантів справи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нардепа від "Опозиційного блоку" Євгена Балицького, який в ефірі одного з телеканалів висловив думку про можливість відділення від України території свого округу, відкрито кримінальну справу.