ua en ru

Убивство Окуєвої: Грицак допустив "російський слід"

Убивство Окуєвої: Грицак допустив "російський слід" Фото: Василь Грицак (flickr.com/securityserviceofukraine)

СБУ не розслідує вбивство Окуєвої

Служба безпеки України (СБУ) не розслідує вбивство лейтенанта Збройних сил України Аміни Окуєвої. Про це заявив глава СБУ Василь Грицак сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мені не дуже коректно буде коментувати провадження, яке ми не ведемо. Ви знаєте, що Національна поліція розслідує цю провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу. Не можу говорити голослівно, є там слід Російської Федерації чи ні, але в той же час я можу допустити з величезною часткою ймовірності, що там є такий слід ", - сказав Грицак.

Нагадаємо, Окуєва убита увечері 30 жовтня на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області. Вона перебувала в машині зі своїм чоловіком, командиром чеченського батальйону імені Джохара Дудаєва Адамом Осмаєвим, коли їх автомобіль обстріляли. Окуева загинула на місці, її чоловік отримав поранення, проте його життю загрози немає.

Це був не перший напад на Окуєву і Осмаєва в цьому році. 1 червня вони домовилися про інтерв'ю з нібито французьким журналістом Алексом Вернером з Le Monde на вулиці Кирилівській в центрі міста. При зустрічі Вернер дістав з коробки пістолет "Глок" і вистрілив в груди Осмаєву, після чого Окуєва з нагородного пістолета марки ПМ чотири рази вистрілила в нападника, поранивши його.