ua en ru

СБУ розповіла подробиці затримання топ-чиновника "Укрзалізниці" на хабарі

СБУ розповіла подробиці затримання топ-чиновника "Укрзалізниці" на хабарі Фото: СБУ (RFE/RL, Inc.)

СБУ затримала топ-чиновника "Укрзалізниці" в ресторані столиці

В Службі безпеки України (СБУ) розповіли подробиці затримання заступника голови одного з департаментів ПАТ "Укрзалізниці" на хабарі. Про це повідомляє прес-служба СБУ в Facebook.

"Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією спільно з Головним слідчим управлінням СБУ під процесуальним керівництвом Генпрокуратури викрили на хабарі заступника начальника одного з департаментів "Укрзалізниці", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, правоохоронці встановили, що чиновник за "підтримки" нещодавнього топ-менеджменту "Укрзалізниці" вимагав 300 тис. доларів за вирішення питання про призначення на керівну посаду в одній з філій товариства.

Так, співробітники СБУ задокументували, що в якості передоплати кандидатові було запропоновано передати 70 тис. доларів. Оперативники спецслужби затримали чиновника в одному з київських ресторанів під час одержання всієї суми першого "траншу".

Наголошується, що відкрито кримінальне провадження за ст 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

У Києві #СБУ викрила на хабарі у триста тисяч доларів США високопосадовця «Укрзалізниці» Співробітники Головного управ...

Опубліковано Служба безпеки України 13 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву міністра інфраструктури Юрія Лавренюка, що оперативники СБУ затримали на гарячому першого заступника начальника департаменту аудиту та контролю ВАТ "Українська залізниця" Джакелі Вахтанга.