ua en ru

СБУ знешкодила терористичну групу, яку координували спецслужби РФ, - Наливайченко

Служба безпеки України викрила та знешкодила терористичну групу, яку координували російські спецслужби.

Служба безпеки України викрила та знешкодила терористичну групу, яку координували російські спецслужби. Про це голова СБУ Валентин Наливайченко (на фото) доповів Президенту України Петру Порошенко, передає прес-служба глави держави.

Так, СБУ затримала шістьох учасників терористичної групи, яких підозрюють в організації вибуху в ніч на 3 серпня на території Харківського бронетанкового заводу. Затримання відбулося під час спроби здійснити теракт в одній з адмінбудівель на базі відпочинку, де тимчасово проживають працівники міліції на території Дніпропетровської області.

У затриманих вилучено велику кількість зброї, в тому числі автомати і гранатомети, а також вибухівку і накопичувач з відеофайлами скоєних злочинів, які звіти передавалися російським спецслужбам.

В ході проведених слідчих дій встановлено, що члени групи, які мали зв'язки із співробітниками ФСБ Росії, розробляли плани терористичних атак на стратегічно важливі об'єкти Харківської області, а також здійснювали вербування нових членів бандитського угруповання.

За фактами протиправної діяльності СБУ розпочала досудове розслідування.