ua en ru

СБУ, Генпрокуратура та Нацполіція не мають займатися питаннями бізнесу, - Гройсман

СБУ, Генпрокуратура та Нацполіція не мають займатися питаннями бізнесу, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Гройсман заявив, що підрозділи Нацполіції та прокуратури, які займаються питаннями бізнесу, потрібно ліквідувати

Служба безпеки України (СБУ), Генеральна прокуратура та Національна поліція не мають займатися питаннями бізнесу. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час інвестиційної конференції в Києві, повідомляє прес-служба Кабміну.

Так, за словами Гройсмана, вказані органи мають позбутися прав будь-якого контакту з бізнесом і передати ці повноваження в єдиний інтелектуальний орган, який буде вести аналітику бізнесу. Разом з тим, Гройсман додав, що наразі існує декілька законопроектів щодо формування та роботи такого органу.

"Я претендую на те, аби СБУ було позбуто прав контактувати з бізнесом. Говорю про це серйозно...Ми за те, щоб був один інтелектуальний орган, який займається аналітикою бізнесу і не дає нікому уходити в тінь. Ось я за це", -заявив Гройсман, зазначивши, що підрозділи Нацполіції та прокуратури, які займаються питаннями бізнесу, мають бути ліквідовані.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін створив комісію для перевірки випадків тиску на бізнес.