ua en ru

У Саудівській Аравії правозахисника засудили до 8 років ув'язнення

У Саудівській Аравії правозахисника засудили до 8 років ув'язнення Фото: у Саудівській Аравії засудили правозахисника

Засуджений – останній із засновників Асоціації Саудівської Аравії з громадянських і політичних прав, що залишався до недавнього часу залишався на волі

Саудівський суд засудив одного з засновників Асоціації Саудівської Аравії з цивільних і політичних прав (АСАГПП) Абдулазіза аль-Шубайлі до 8 років ув'язнення. Про це повідомляє BBC.

Згідно з інформацією правозахисної організації Amnesty International, засуджений – останній із засновників незалежної АСАГПП, який до недавнього часу залишався на волі.


Повідомляється, що в березні 2013 року, після того, як один за іншим були заарештовані майже всі засновники АСАГПП, суд розпорядився про розпуск організації, конфіскацію її майна та видалення облікових записів в соціальних мережах.

Amnesty International вважає ці арешти спробою Саудівської Аравії придушити критику влади, яка не дотримуються прав людини.

Нагадаємо, Amnesty International назвала 2015 рік рекордним за кількістю страт у світі: принаймні 1634 людини були страчені в 25 країнах за минулий рік.