ua en ru

До суду передали справу прокурора-хабарника з Київської області

До суду передали справу прокурора-хабарника з Київської області Фото: САП (facebook.com/sap.gov.ua)

За клопотанням прокуратури корупціонеру призначили заставу

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до суду обвинувальний акт стосовно начальника відділу прокуратури Київської області, який підбурювала громадянина до дачі хабара. Про це повідомляє пресс-служба САП.

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) встановили, що зловмисник підбив фізична особа до надання неправомірної вигоди в остаточну суму 130 тис. гривень співробітникам прокуратури Рівненської області. Не маючи наміру передавати їм дані кошти, а переслідуючи власну корисливу мету, прокурор заволодів отриманими коштами в сумі 50 тис. гривень.

Обвинувальний акт направлений для розгляду до Києво-Святошинський районний суд Київської області 18 вересня 2017.

Прокурор відсторонений від займаної посади, а також йому обрано запобіжний захід у вигляді застави в сумі понад 134 тис. гривень. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, раніше слідчі прокуратури Дніпропетровської області спільно з співробітниками СБУ викрили державного службовця Дніпровського міської ради під час отримання хабара.