ua en ru

САП направила до суду обвинувальний акт щодо екс-посадовців "Держзовнішінформу"

САП направила до суду обвинувальний акт щодо екс-посадовців "Держзовнішінформу" Фото: суд (Pixabey)

Чиновників обвинувачують в розтраті майна

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до суду обвинувальний акт щодо екс-посадовців "Держзовнішінформу". Про це йдеться у повідомленні САП у Facebook.

Так, прокурори САП скерували для розгляду по суті до Голосіївського районного суду Києва обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишніх директора та заступника директора ДП "Держзовнішінформ" в розтраті чужого майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та у внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Як зазначається, екс-посадовці підозрюються у тому, що період з травня 2013 року по лютий 2014 року, зловживаючи службовим становищем, здійснили розтрату майна очолюваного ними держпідприємства шляхом укладення договорів та підписання актів приймання-передачі наданих послуг, на підставі яких безпідставно перераховано 9,87 млн гривень від підприємства на рахунки низки приватних компаній, які фактично ніяких послуг не надавали.

Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 18.09.2017 за результатами досудового розслідування НАБУ затверд...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура 20 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ завершило розслідування розтрати майже 10 млн гривень "Держзовнішінформу".