ua en ru

Санкції проти РФ є засобом захисту не тільки України, але і ЄС, і США, - Яценюк

Санкції проти РФ є засобом захисту не тільки України, але і ЄС, і США, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

На його думку, санкції є дієвим механізмом і повинні бути збережені до моменту повного відновлення територіальної цілісності України

Росія становить загрозу для країн вільного світу, а санкції проти РФ – це засіб захисту не тільки України, але і ЄС і США. Про це заявив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк під час П'ятого Київського безпекового форуму для молоді, організованому Фондом "Відкрий Україну", повідомляє прес-служба партії.

"Будь-які спроби окремих країн вільного світу заспокоїти Російську Федерацію закінчаться тим, чим закінчилися спроби умиротворення перед Другою світовою війною. Росія розуміє тільки одну мову – мову сили. І для того, щоб ми захистили свою країну, нам потрібно мати сильну Україну і сильну міжнародну підтримку", - підкреслив Яценюк.

"Дискусія про те, як боротися за територіальну незалежність України, триває дуже довгий період часу, - сказав він, - з першого дня, коли Росія відправила своїх «зелених чоловічків» на українській території - Автономну Республіку Крим".

За словами лідера "Народного фронту", тоді "світ об'єднався і ввів санкції проти Росії".

"На моє глибоке переконання, санкції є дієвим механізмом і повинні бути збережені до моменту повного відновлення територіальної цілісності української держави", - заявив він.

Крім того, за його словами, санкції проти РФ є прямим засобом захисту не тільки України, а й країн-членів Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки, "адже Росія становить загрозу для країн вільного світу".

"Не ми почали війну – Росія початку війну. І Росія має за це відповісти", - сказав Арсеній Яценюк.

"Мета війни, розпочатої Російською Федерацією, - новий світовий порядок. Президент Росії Володимир Путін хоче відновити вплив над територіями, як він каже, "колишнього Радянського Союзу". Він забув, що Радянський Союз розвалився і ніколи не буде відновлений. Він так само розглядає відновлення впливу і на Балтійські країни. Він розглядає розширення впливу Російської Федерації та поділ світу, де Росія буде певною домінантою. Цього не станеться. Цього неможливо допустити", - підкреслив лідер НФ.