ua en ru

Найсерйозніші порушення фіксуються в 194-му окрузі, - "Батьківщина"

Найсерйозніші порушення фіксуються в 194-му окрузі. Про це повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

Серйозні порушення під час довиборів у Верховну Раду (ВР), які відбуваються 15 грудня, зафіксовані у 194-му окрузі р. Черкаси.
Про це на брифінгу в прес-центрі Штабу національного спротиву на Майдані Незалежності повідомив заступник голови партії "Батьківщина" Сергій Соболєв.

За його словами, в Черкасах склалася безпрецедентна ситуація: на третину виборчих комісій не допущені спостерігачі від опозиційного кандидата Миколи Булатецького, міжнародні спостерігачі, преса.

"Як повідомив Микола Булатецький, в 19:30, коли з його штабу на ділянки повинні були виїжджати спостерігачі і преса, автомобілі ДАІ заблокували єдиний виїзд зі штабу. Рівно через півгодини, о 20.00, виїзд був розблокований", - розповів Соболєв.

"Для чого це було зроблено? Тому що за законом потрапити на дільниці, щоб далі спостерігати за ходом підрахунку голосів, можна тільки до 20.00", - підкреслив Соболєв.

Таким чином, підкреслив народний депутат, влада заблокувала можливість перевірки підрахунку голосів щонайменше на третині дільниць в окрузі.

"На нашу думку, це вже може бути серйозною підставою для визнання виборів у 194-му окрузі недійсними", - заявив Соболєв.

Як відомо, на виборах 2012 р. в цьому окрузі переміг висуванець від "Батьківщини" Микола Булатецький з відривом у 11 тисяч голосів, однак ЦВК не змогла встановити результати виборів. У 2013 р. опозиційні сили висунули Миколи Булатецького як єдиного кандидата.

Проте, влада підтримує "самовисуванця" Михайла Поплавського, на чию користь масово скуповувалися голоси.