ua en ru

Найпопулярніші новини РБК-Україна за тиждень: Втеча Мельника та жеребкування єврокубків

Закінчився черговий тиждень, а значить, настав час підбивати його підсумки. За минулі сім днів сталося кілька подій, які змусили читачів і посміятися, і переживати, і "вболівати". З-під домашнього арешту втік екс-ректор Петро Мельник, на "Стіролі" стався вибух, загинули люди, а українські клуби впритул підійшли до групових турнірів провідних європейських футбольних змагань.

Закінчився черговий тиждень, а значить, настав час підбивати його підсумки. За минулі сім днів сталося кілька подій, які змусили читачів і посміятися, і переживати, і "вболівати". З-під домашнього арешту втік екс-ректор Петро Мельник, на "Стіролі" стався вибух, загинули люди, а українські клуби впритул підійшли до групових турнірів провідних європейських футбольних змагань.

У п'ятницю екс-ректор Податкової академії Петро Мельник втік з-під домашнього арешту. Мельник, якого звинувачують у хабарництві, звільнився від браслета і зник зі свого будинку. Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко вже призначив службове розслідування з метою з'ясування всіх обставин того, що сталося. А в соціальних мережах щосили загуляли меми про "втечу Мельника з Шоушенка".

Посеред тижня був футбол, багато футболу, приємного і не дуже. Дві нічиї та одна перемога - такий результат виступу українських клубів у єврокубках минулого тижня. Але от парадокс, нічиї "Металіста" і "Чорноморця" виявилися "золотими" і вивели клуби у плей-офф, а ось мінімальна перемога донецького "Металурга" чи то засмутила, чи то насмішила українських вболівальників. Аж надто трагікомічним вийшов виліт металургів з Ліги Європи.

У п'ятницю "Металіст", "Динамо", "Дніпро" і "Чорноморець" дізналися суперників по раунду плей-офф. Не інакше як посмішкою фортуни жереб для українських команд не назвеш. Нашим представникам попалися чи не найслабші з можливих суперників - "Шальке", "Актобе", "Калью" і "Шкендербеу". Імена, звичайно, не вражають, навіть "Шальке", якщо врахувати, що могли бути "Мілан" або "Арсенал". Сподіваємося, урок "Металурга" не пройде даремно.

На початку минулого тижня на підприємстві "Стірол" у Горлівці, що входить до ПАТ "Концерн Стірол", стався викид аміаку, загинули п'ять людей, ще п'ятеро - постраждали. За попередніми даними стався розрив аміакопроводу. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України.

Ще одна трагічна звістка прийшли вчора з Луганська. Там в житловому будинку вибухнув газ. В результаті вибуху загинули дві людини, ще 17 постраждали. Серед постраждалих - троє дітей. Шість постраждалих були госпіталізовані. Всього з-під завалів врятували вісім чоловік. Повідомляється, що серед них - 11-річна дівчинка, яка перебуває у важкому стані.

Серед інших значних, але таких, що викликали менший інтерес у наших читачів, новин, слід зазначити потрійне вбивство в Миколаєві. Зараз правоохоронці встановлюють обставини події та приймають міри по затриманню зловмисників.

У Туреччині отруїлися ще близько 50 російських туристів. В готелі "Орієнт палас" в Аланьї отруїлися 23 людини, в готелі "Джакаранда" в Белеку - 24, більшість з них - діти.

ЄС закликав Україну скасувати закон про утилізацію знятих з експлуатації авто. В європейському диппредставництві зазначають, що введення утилізаційного збору на автомобілі принесе більше шкоди експортерам автомобілів з Євросоюзу, ніж з інших країн, оскільки ЄС становить більшу частку в українському імпорті автомобілів.

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон відгукнувся на заклик британського актора, письменника і борця за права ЛГБТ-меншин Стівена Фрая бойкотувати зимову Олімпіаду-2014 в Сочі через порушення в Росії прав гомосексуалістів. У своєму мікроблозі в Twitter політик заявив, що Великобританія відмовлятися від участі в Олімпіаді не буде.

А в Північній Кореї комедійна актриса Лі Чхун Хон відправлена на вугільну шахту за жарт на адресу режиму. Артистка виступала перед робітниками на одному з місцевих сільськогосподарських підприємств і вирішила прокоментувати ситуацію в країні. Концерт був перерваний, а порушницю негайно вислали на шахту.