ua en ru

На саміті G7 ключовою темою буде проблема тероризму, - Трамп

На саміті G7 ключовою темою буде проблема тероризму, - Трамп Фото: президент США Дональд Трамп

Трамп зазначив, що на саміті будуть обговорюватися важливі питання

Сьогодні, 27 травня, на саміті G7 ("Великої сімки"), який проходить на Сицилії, ключовою темою буде проблема тероризму. Про це повідомляє президент США Дональд Трамп у Twitter.

"Сьогодні зустріч G7. Багато важливих питань будуть обговорюватися. Першим у списку, звичайно, є тероризм", - заявив Трамп.

У комюніке, прийнятому за підсумками саміту, лідери "Великої сімки" відзначили, що тероризм неможливо перемогти без політичного врегулювання.

"Ми сповнені рішучості збільшити наші зусилля у боротьбі з міжнародним тероризмом в Сирії, зокрема, з ІДІЛ і Аль-Каїдою. Дійсно, неможливо перемогти тероризм без політичного врегулювання", - йдеться в комюніке.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що шість країн G7 ("Великої сімки") у ході саміту на Сицилії вимагають від президента США Дональда Трампа дотримуватися Паризької угоди по клімату. Про це в кінці першого дня саміту розповіла канцлер Німеччини Ангела Меркель, передає DW.

Також Меркель зазначила, що обговорення торгових і кліматичних питань було "суперечливим" і "відвертим". За словами прем'єр-міністра Італії Паоло Джентілоні, Трамп за підсумком саміту відмовився підтримувати Паризькі угоди по клімату.

Тим не менш, до саміту "Великої двадцятки", який відбудеться в німецькому місті Гамбург на початку липня, від США очікують чіткої позиції з кліматичного питання.